Stifado med kylling og krydrede ris
28. februar 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Stifado er en klassisk græsk simreret med mørt kød, kanel og nelliker, som er god at lune sig på. Servér med krydrede ris for ekstra meget smag!
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kyllingefileter i store tern med en kniv. Pil løgene.
Brun kylling og de hele løg i olie i en stor gryde. Tilsæt tomatpuré og vin. Kog ind til den halve mængde.
Tilsæt kanel, laurbærblade, hakkede tomater og bouillon, og lad det simre i 10 minutter under låg.
Skræl gulerødder, skær dem i mindre stykker, og læg dem i gryden. Kog i yderligere 10 minutter, og smag til med salt og peber.
Pil og hak løg, og rist dem i olie i en gryde sammen med spidskommen. Tilsæt ris, kanel, nelliker og laurbærblade, og varm det igennem.
Tilsæt bouillon, og kog ved svag varme under låg i 15 minutter.
Bland ris og mynte i en skål, og servér til stifadoen med kylling.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk