Sticky sesam-kylling
29. marts 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: columbus leth
Skøn og snasket kyllingeret, der snildt kan ganges op, hvis I er flere omkring bordet, eller du bare vil have lækker mad til flere dage.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kyllingelårene i mindre stykker, og vend dem med 2 spsk. majsstivelse i en skål. Steg dem i halvdelen af olien på en godt varm pande i ca. 10 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med salt, og tag dem af panden.
Pil hvidløgene, og hak dem fint. Skræl ingefæren, og riv den fint. Steg begge dele i resten af olien på panden i nogle minutter sammen med hoisinsauce, sojasauce og farin, til det hele smelter sammen.
Rør resten af majsstivelse ud i vandet i en skål, og hæld det på panden. Lad saucen simre, til den tykner. Læg kyllingestykkerne i saucen, og varm det hele kort igennem. Smag til.
Skyl forårsløgene, og skær dem i tynde ringe. Drys dem over retten sammen med sesamfrø, og servér straks med ris.
Tip!
Servér evt. kyllingen med en sprød kålsalat bestående af en eller flere slags kål vendt med en dressing af fiskesauce, sukker, lime og chili. Drys gerne med en bunke frisk mynte og koriander.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk