Stenbiderrogn med bagt porre og creme
3. juli 2019
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Media
Selvom både stenbiderrogn og hampefrø lyder lidt ekstravagant, er den flotte anretning ikke svær at tilberede, og der er garanti for jubelråb rundt om bordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak rodenden og det yderste af det grønne af porrerne. Skær et langt kryds ned gennem det grønne af porrerne, og skyl dem i koldt vand.
Læg porrerne på en bageplade med bagepapir, og dryp dem med halvdelen af olivenolien. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Bag porrerne ved 180° i 20-25 minutter, til de får en gylden overflade og bliver bløde og søde i midten. Lad dem køle lidt af.
Træk porrerne i lange bånd, og anret dem med en stor skefuld pisket double cream og en skefuld stenbiderrogn.
Drys hampefrø og plukket dild på toppen, og dryp med lidt olivenolie. Servér med godt brød til.
Tip!
Lad evt. porrerne stå lidt i blød i det kolde vand, så du er sikker på, at alt jord og sand kommer ud af dem.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk