Stenalderbrød

Her får du en nem opskrift på lækkert stenalderbrød med nødder, frø og kerner. Et glutenfrit brød fyldt med gode sager. Skær det i skiver, og spis det f.eks. med hytteost og avocado.

Stenalderbrød
0-30 min.

(1)

October 1, 2022 af Camilla Zarah LawesFoto: Martin Tanggaard

Ingredienser

stk.

Udstyr

  • 1 brødform, 1 l

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Stenalderbrød - vores forfædres foretrukne 

Stenaldertanken handler om, at vi som mennesker ikke har ændret os synderligt siden stenalderen, men at vores kost til gengæld er markant anderledes. Stenalderkost er altså et forsøg på at nå tilbage til den ”naturlige kost”. I stenalderen levede vi af ting, vi kunne samle og jage (kød, fisk, æg, grønt uden stivelse, frugt og bær),og den rettesnor er, hvad stenalderkost – eller palæo, som det også hedder – baserer sig på.

Hvis vi forsøger at spise som vores forfædre, så undgår vi mange af de tilsætningsstoffer, der er en stor del af moderne menneskers daglige kost. Stenalderbrød er selvsagt et brød, der er bagt med stenalderkostens principper in mente. Opskriften herover er et super nemt stenalderbrød med masser af nødder, frø og kerner, der passer godt til hverdagen, hvor frokosten godt må være både nem, sund og lækker.

TIP: Hvis du ofte laver stenalderbrød, kan du have din fortrukne blanding af nødder, frø og kerner blandet på forhånd og stående i fine patentglas – så er du klar til at røre brødet sammen i en fart!


Kan stenalderbrød fryses?

Stenalderbrød kan sagtens fryses. Det er i det hele taget oplagt at bage to eller flere brød, og fryse ned til senere – ligesom et godt trick er, at skære brødet i skiver og fryse ned, så du kan tage de stykker op, du skal bruge i løbet af ugen uden at risikere, at brødet bliver kedeligt, hvis ikke lige du får det spist.

Hvor længe kan stenalderbrød holde sig?

Opbevar dit brød i en lukket beholder ved stuetemperatur, så holder det sig det meste af en uge. Typisk 5-7 dage. I køleskabet kan det holde sig længere, men bliver hurtigt lidt kedeligt.

Prøv også: Sunde bananpandekager uden mel 


Måske du også kan li'