Stegte svampe på urtebrød
16. oktober 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek Christensen
Svampe og løg passer så godt sammen, at det næsten ikke er til at tro. Bland dem med frisk spinat og en smule chilipasta, og servér det på et ristet stykke urtebrød.
Ingredienser
Sådan gør du
Børst eller skyl forsigtigt svampene, og skær evt. de store i lidt mindre stykker. Pil løg og hvidløg, og skær dem i tynde skiver. Skyl og tør spinaten.
Steg løg og hvidløg i halvdelen af olien på en pande ved svag varme, til de er helt sprøde og gyldne. Lad dem køle af på et stykke bagepapir.
Svits alle svampene, til de får lidt farve. Kom resten af olien på, og varm godt op. Tilsæt chilipasta, salt og peber, og steg 1-2 minutter.
Vend spinaten i, sluk for varmen, og vend spinaten rundt på panden, til bladene er faldet sammen.
Pensl brødene med olie. Rist dem på begge sider på en varm pande.
Skyl og hak krydderurterne, drys dem på begge sider af brødene, og steg 1 minut på hver side. Læg brødene på en rist.
Anret svampene på brødene, og top med stegte løg og evt. lidt karse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk