Stegte svampe med citronricotta
24. august 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: columbus leth
Svampene får selskab af søde nektariner, men du kan også bruge ferskner, blommer eller æbler.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør ricotta, citronsaft og olie sammen i en skål, og smag til med fintrevet citronskal og salt.
Rens svampene, og riv eller skær dem evt. i mindre stykker - dog ikke alt for små.
Steg svampene i olie på en varm pande i et par minutter. Pil og hak hvidløgene, hæld dem på en pande, og lad det hele stege i yderligere ca. 5 minutter, til svampene er gyldne. Krydr med salt.
Rist brødet i smør på en varm pande.
Skyl nektarinerne, og skær dem i skiver. Smør brødet med ricottacreme, og top med svampe, nektariner og basilikumblade. Krydr med salt og peber, dryp med olie, og servér straks.
Tip!
Brug de svampe, du vil - du kan sagtens nøjes med en enkelt slags.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk