Stegte sild med syltede rødløg og estragon
26. februar 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Der mangler noget på det traditionelle danske julebord, hvis de stegte sild ikke er med. Her får den kendte klassiker nye legekammerater i form af granatæblekerner og estragon, som giver retten et anderledes tvist.
Bemærk
Trækketid på køl: Mindst 4 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Pil rødløgene, og skær dem i tykke både. Kog løgbåde og alle ingredienser til lagen i en gryde i 5 minutter. Tag gryden fra varmen. Afkøl løgene helt i lagen.
Klip finnerne af sildefileterne, og læg dem på et skærebræt med kødsiden opad.
Skyl estragon, og hak det fint. Rør de to slags sennep og estragon sammen i en skål.
Smør sennepsblandingen på kødsiden af sildefileterne, og krydr dem med salt og peber. Fold sildefileterne sammen på den lange led.
Hæld rugmel ud på en tallerken, og krydr melet med salt og peber. Vend sildefileterne i melblandingen, så de er helt dækkede. Steg sildefileterne i smør og olie på en pande ved middel varme i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Læg de stegte sild over i et lille fad, og lad dem køle helt af.
Hæld rødløg og den afkølede lage over sildene i fadet. Lad sildene trække på køl i lagen i mindst 4 timer, og gerne til næste dag.
Servér sildene på godt rugbrød med smør, og top hver anretning med granatæblekerner og frisk estragon.
Tip!
Sildene kan laves i god tid i forvejen, da de holder sig fint i 2-3 dage på køl. De smager bedst ved stuetemperatur, så tag dem ud fra køl ca. 20 minutter før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på stegte sild