Stegte sild i eddike med tranebær
12. november 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Line Falck
Stegte sild i eddike er en sikker vinder på det traditionelle frokostbord. De soltørrede tranebær giver smagen et lille tvist.
Bemærk
Trækketid: Mindst 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Klip finnerne af sildefileterne, og fjern eventuelle ben. Skyl sildefileterne, og dup dem tørre.
Vend fileterne i en blanding af rugmel, salt og peber, og lad dem hvile lidt, så paneringen kan få lov at sætte sig.
Steg fileterne i smør på en varm pande i 3-4 minutter på hver side. Læg dem i et fad.
Bring eddike, sukker, vand, tranebær, laurbærblade og peberkorn i kog i en kasserolle, og lad lagen koge, til sukkeret er opløst.
Pil rødløgene, og skær dem i tynde skiver. Fordel løgskiverne oven på sildene i fadet, og hæld den varme eddikelage over.
Lad sildene trække i lagen i mindst 30 minutter.
Pynt med dild lige før servering, og servér med godt rugbrød til.
Tip!
De stegte sild i eddike kan med fordel laves 1-2 dage i forvejen, så de kan suge smag fra lagen i længere tid. Sildene holder sig fint i lagen i ca. 1 uge i køleskabet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk