Stegte rosenkål med ingefær og hvidløg
31. januar 2022
af
Ditte Ingemann.
Foto: Ditte Ingemann
De små grønne kålhoveder er nok ikke blandt de mest populære grøntsager – rosenkål har nemlig et ry for at smage bittert og give luft i maven. Men tilbereder du rosenkål rigtigt, smager de faktisk formidabelt.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens rosenkålene ved at fjerne de yderste blade og en smule af stokken. Halvér rosenkålene, og giv dem et hurtigt opkog i letsaltet vand i ca. 2 minutter.
Dræn rosenkålene, og lad dem dryppe af i en sigte. Pil og hak rødløg og hvidløg. Skræl ingefær, og hak den fint.
Steg ingefær, rødløg og hvidløg i smør i en dyb pande i et par minutter.
Tilsæt garam masala, og lad det stege kort. Vend rosenkålene i den dybe pande, og lad retten simre ved svag varme i ca. 10 minutter. Smag til med salt og peber.
Skyl og hak koriander. Hak cashewnødder groft. Top retten med cashewnødder og koriander, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk