Stegte rosenkål med ingefær og hvidløg

31. januar 2022 af .

Foto: Ditte Ingemann

De små grønne kålhoveder er nok ikke blandt de mest populære grøntsager – rosenkål har nemlig et ry for at smage bittert og give luft i maven. Men tilbereder du rosenkål rigtigt, smager de faktisk formidabelt.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens rosenkålene ved at fjerne de yderste blade og en smule af stokken. Halvér rosenkålene, og giv dem et hurtigt opkog i letsaltet vand i ca. 2 minutter.
Dræn rosenkålene, og lad dem dryppe af i en sigte. Pil og hak rødløg og hvidløg. Skræl ingefær, og hak den fint.
Steg ingefær, rødløg og hvidløg i smør i en dyb pande i et par minutter.
Tilsæt garam masala, og lad det stege kort. Vend rosenkålene i den dybe pande, og lad retten simre ved svag varme i ca. 10 minutter. Smag til med salt og peber.
Skyl og hak koriander. Hak cashewnødder groft. Top retten med cashewnødder og koriander, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar