Stegte ris med rejer, edamamebønner og sød chilisauce
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Stegte ris med æg er nemt at lave og smager superskønt – her er der vendt rejer, edamamebønner og sød chilisauce i. Mums!
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Pil løget, og rens forårsløgene. Hak løget fint, og skær forårsløgene i tynde skiver.
Opvarm en dyb pande med olie, og steg løg og forårsløg ganske kort. Tilsæt karry, og lad det stege med i 1 minut.
Tilsæt de kogte ris, og steg videre i 5 minutter.
Pisk æggene sammen i en skål, og hæld dem over risene på panden. Vend rundt i retten hele tiden, så æggene fordeler sig.
Tilsæt edamamebønnerne, og steg i 3-4 minutter mere.
Smag til med sød chilisauce, sojasauce, salt og peber, og server retten med rejer, plukket persille og limefrugt skåret i både.
Tip!
Edamamebønner kan købes som frostvare i større supermarkeder og asiatiske fødevarebutikker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk