Stegte ris med kylling og sukkerærter

Stegte ris med kylling er nem hverdagsmad, der smager fremragende. Og med en rest ris i køleskabet, kan du endnu hurtigere lave en omgang "fried rice".

Ingredienser

Sådan gør du

Kog risende efter anvisningen på pakken, og lad dem køle af – eller brug en rest ris.
Skær kyllingekødet i strimler. Pil og hak løg. Pil og riv hvidløg fint, og skræl og riv ingefær.
Rist sesamfrøene i en stor wok, og stil dem til side. Smelt ⅓ af kokosolien i wokken, og steg løg, hvidløg og ingefær, til løgene er klare.
Tilsæt kyllingestrimler, og brun dem. Tilsæt resten af kokosolien, lad det smelte, og tilsæt dernæst de kolde ris. Vend rundt, og lad risene blive varme.
Tilsæt sojasauce, sukker, fiskesauce og sesamolie, og lad det stege, til risene bliver gyldne.
Skyl sukkerærterne, og skær dem i grove, skrå skiver. Skyl bønnespirerne. Lad begge dele stege med i wokken, til sukkerærterne bliver flot grønne.
Rens forårsløg, og skær dem i skiver på skrå. Servér de stegte ris med ristede sesamfrø, forårsløg og koriander.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
29. december 2019 af .

Foto: Lea Kaae

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar