Stegte ris med grøntsager og omeletstrimler
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Stegte ris med grøntsager er perfekt hverdagsmad, for det er både nemt og hurtigt at lave.
Bemærk
Husk, at de brune ris skal være kogt, før du går i gang med opskriften – brug evt. en rest ris fra dagen før.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens peberfrugten, og skær den i små tern. Hak hvidløget fint. Skyl sukkerærterne, og skær dem over på langs. Lynsteg grøntsagerne i olie i en wok, til de er næsten møre. Tag dem af panden, og stil dem til side.
Pisk æg sammen med fløde og fiskesauce. Opvarm en pande med lidt olie, og hæld æggemassen på. Steg omeletten ved høj varme på begge sider til en tynd pandekage.
Lad omeletten køle af, rul den sammen, og skær den i fine skiver, så det bliver til strimler.
Rens forårsløgene, og hak dem fint. Snit spidskålen.
Steg de kogte ris i jordnøddeolie i wokken i et par minutter. Tilsæt peberfrugt, hvidløg, ærter og omeletstrimler, og steg ganske kort.
Tilsæt forårsløg, spidskål og sojasauce, og steg videre i 3-4 minutter, til det hele er varmet godt igennem.
Server retten straks med sød chili til.
Tip!
Lidt fiskesauce giver omeletten en lidt asiatisk smag, som passer godt til wokretten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk