Stegte ris med grøntsager og æg
13. september 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Forvandl en rest ris til det lækreste hverdagsmåltid. Det smager skønt, og hvis du er heldig, er der til madpakken dagen efter.
Ingredienser
Sådan gør du
Brug en rest ris fra dagen før, eller kog risene efter anvisningen på pakken, og lad dem køle af.
Pil løget, og hak det fint. Pil og pres hvidløg. Steg løg og hvidløg i sesamolie i en wok.
Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i tynde, skrå skiver. Rens forårsløgene, og skær dem i skiver fra top til bund (inklusive de grønne toppe). Vend gulerødder og forårsløg i wokken, og tilsæt herefter ris og frosne ærter. Varm det godt igennem.
Tilsæt sojasauce, østerssauce og limesaft, og lad risene stege, til de begynder at blive gyldne.
Pisk æggene sammen i en skål. Skub risene til side i wokken, og hæld æggemassen på. Rør rundt i æggemassen, til den bliver fast. Vend æggene sammen med ris og grøntsager i wokken.
Servér de stegte ris toppet med frisk koriander.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk