Stegte pil selv-rejer med hvidløg, chili og ingefær

En skøn lille ret, som kan nydes til forret eller ved tapasbordet. Sørg for at have masser af godt brød til – og måske et glas kold hvidvin.

Stegte pil selv-rejer med hvidløg, chili og ingefær
0-30 min.

(0)

4. april 2023 af Ditte IngemannFoto: Lene Samsø

Ingredienser

personer
rå pil selv-rejer med hale
400 g
hvidløg
2 fed
frisk ingefær
15 g
friske røde chilier
1
olivenolie til stegning
½ dl
salt og peber
frisk basilikum
1 håndfulde
citroner
2
ristet surdejsbrød til servering
4 skiver

Sådan gør du

Rens rejerne, og fjern den tynde sorte tarmstreng. Pil hvidløg, og skræl ingefær, og hak begge dele fint. Skyl chili, og skær den i tynde ringe.
Varm olie op i en stor pande. Steg hvidløg, ingefær og chili ved middel varme i et par minutter, uden af det branker.
Steg rejerne på panden ved lidt højere varme, til de er lyserøde og gennemstegte. Krydr med salt og peber.
Skyl og hak basilikum, og fordel den over rejerne. Skyl citronerne, og skær dem i både. Pres saften af ½ citron udover rejerne. Servér med godt ristet brød og citronbåde.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'