Stegte pil selv-rejer med hvidløg, chili og ingefær
4. april 2023
af
Ditte Ingemann.
Foto: Lene Samsø
En skøn lille ret, som kan nydes til forret eller ved tapasbordet. Sørg for at have masser af godt brød til – og måske et glas kold hvidvin.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens rejerne, og fjern den tynde sorte tarmstreng. Pil hvidløg, og skræl ingefær, og hak begge dele fint. Skyl chili, og skær den i tynde ringe.
Varm olie op i en stor pande. Steg hvidløg, ingefær og chili ved middel varme i et par minutter, uden af det branker.
Steg rejerne på panden ved lidt højere varme, til de er lyserøde og gennemstegte. Krydr med salt og peber.
Skyl og hak basilikum, og fordel den over rejerne. Skyl citronerne, og skær dem i både. Pres saften af ½ citron udover rejerne. Servér med godt ristet brød og citronbåde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk