Stegte nudler med oksekød og æg
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Stegte nudler med oksekød og æg er en formidabel hverdagsret, der ikke tager lang tid at bikse sammen, og som smager skønt.
Bemærk
Vælg en udskæring oksekød, der kun skal steges i kort tid. Gå fx efter betegnelsen ”wokstrimler”, eller skær selv et par gode tykstegsbøffer i mindre tern. Alternativt kan du bruge kylling eller svinekød, der typisk er lidt billigere end oksekød.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og afdryp dem i en sigte.
Rens og hak chili fint. Skræl ingefær, og hak den fint. Pil rødløget, og skær det i både. Rens forårsløg, og skær dem i skiver. Skyl agurken, flæk den, og skær den i skiver.
Steg oksekødet i olie i en wok eller dyb pande, til det er netop gennemstegt.
Pres saften af limefrugten. Bland det stegte kød med chili, ingefær, rødløg, limesaft og sojasauce i en skål.
Varm lidt mere olie op på panden, og steg de afdryppede nudler i ca. 2 minutter.
Slå æg ud på panden, og rør godt rundt, mens de steger. Hæld oksekødsblandingen tilbage på panden, og vend det hele sammen. Smag til med sojasauce.
Rens chilien, og skær den i fine strimler. Hak cashewnødderne groft.
Fordel de stegte nudler i engangsbokse eller dybe tallerkener, og top med forårsløg, agurk, chili og cashewnødder. Servér med lime skåret i både.
Tip!
Servér gerne retten i en autentisk ”chinabox” af karton. Engangsboksene fås bl.a. i asiatiske supermarkeder – ellers spørg din lokale kinagrill, om du må købe et par stykker af dem.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk