Stegte majskolber med hvidløgssmør
1. august 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Nicolai Mørk
Giv de stegte majskolber masser af lækker smag med hjemmelavet hvidløgssmør med persille og citron og et drys friskrevet parmesan ved servering.
Ingredienser
Sådan gør du
Bring en stor gryde med letsaltet vand i kog. Buk bladene væk fra majskolberne, og fjern de lange tråde under bladene. Bind bladene sammen, og stik selve kolberne ned i gryden, uden at bladene dækkes af vand. Kog majskolberne i 6 minutter, og afdryp.
Steg majskolberne i lidt olie på en varm (grill)pande på alle sider, til de er møre.
Lad smørret stå fremme, så det begynder at blive blødt. Pil hvidløg, og riv det fint. Skyl citronen, og riv skallen fint. Skyl persillen, og hak den fint.
Rør hvidløg, citronskal, persille, peber og smør sammen i en skål. Sæt det evt. på køl, hvis ikke det skal bruges med det samme.
Riv parmesanen fint. Fordel smørret på majskolberne, og drys parmesan over dem. Servér straks.
Tip!
Lav evt. en større portion hvidløgssmør, form det som en rulle med madpapir omkring, og opbevar det på køl, indtil det skal bruges.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk