Stegte kyllingelår med ratatouille
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Kyllingelår er nem mad, som smager godt både varmt og koldt.
Bemærk
Kogetid, ratatouille: 45 minutter. Ovntid, kyllingelår: 20-25 minutter.
Ingredienser
Udstyr
kødsnor
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg groft. Skær peberfrugter, tomater, auberginer og squash i tern.
Opvarm en stor gryde med olivenolie, og steg løg og hvidløg klare ved middel varme. Tilsæt peberfrugter, tomater og auberginer, og rør rundt, så alle grøntsagerne bliver let og jævnt stegte.
Bind timian, rosmarin, oregano og laurbærblad sammen med lidt kødsnor til en lille buket, og læg den i gryden.
Læg låg på gryden, og lad retten småkoge i 30 minutter. Tilsæt squash, og kog videre i 15 minutter.
Tag en dyb (sautere)pande, og sæt et dørslag i. Hæld ratatouillen over i dørslaget, og pres væden fra med en træspatel, så det løber ned i panden. Fjern krydderurtebuketten fra ratatouillen.
Kog grøntsagssaften i panden ind til det halve, så den bliver mørk og lidt sirupsagtig.
Tænd ovnen på 200º. Læg kyllingelårene i en bradepande, dryp med olie, og krydr med salt, peber og oregano. Steg kyllingelårene møre og sprøde i ovnen i ca. 25 minutter.
Rør den indkogte grøntsagssaft sammen med ratatouillen, og drys med hakket basilikum. Servér med de stegte kyllingelår.
Tip!
Opskriften giver en rigtig stor portion ratatouille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk