Stegte kyllingelår med blomkåls-slaw
6. september 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: columbus leth
I denne opskrift er hvidkål erstattet med blomkål i coleslawen. Det giver en spændende smag og et knasende lækkert bid.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingelårene på en bageplade med bagepapir eller i et stort ovnfad. Drys med salt, peber og barbecue-krydderi. Dryp med olie, og fordel lidt plukket oregano ovenpå.
Steg kyllingelårene i ovnen i 35-40 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.
Skyl blomkålen, bræk den i små buketter, og skær dem i tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern. Skræl gulerødderne, riv dem groft. Pil løgene, og skær dem i tynde ringe. Skyl og tør spinaten. Bælg ærterne. Skyl og hak persillen.
Rør en dressing af græsk yoghurt, aioli, sennep, flydende honning, salt og peber i en stor skål.
Vend blomkål, gulerødder, løg, spinat og ærter sammen med dressingen. Anret blomkåls-slawen i en skål, og top med kapers, græskarkerner og persille.
Drys frisk oregano over de stegte kyllingelår, og servér dem med blomkåls-slaw og evt. kartofler eller brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk