Stegte kødboller i tomat-sauce med fennikel
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Fennikelfrø giver de klassiske kødboller en anisagtig smag, som komplementerer den friske fennikel i tomatsaucen.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør oksekødet sammen med salt. Tilsæt fennikelfrø, timian, knust hvidløg, æg, rasp og parmesan, og rør farsen godt sammen.
Form farsen til ca. 32 små kødboller.
Steg kødbollerne kort i lidt olie på en pande ved god varme, til de tager farve. Ryst panden undervejs, så kødbollerne forbliver runde.
Rist fennikelfrø på en stor pande uden fedtstof, til de popper. Tilsæt kødbollerne, hakkede tomater og bouillon, og lad det simre i 5 minutter.
Rens fenniklerne, og skær dem i kvarte på langs. Lad dem simre i tomatsaucen i 4-5 minutter. Smag til med salt og peber, og servér med kogte kartofler, ris eller pasta.
Tip!
Fennikelfrø er frø fra krydderurten bladfennikel, der tørres og bruges som krydderi. Knoldfennikel bruges som grøntsag, og bronzefennikel gror som staude i haven og ligner dild. Alle typer fennikel har en let sødlig lakridsagtig smag og bruges flittigt i det italienske køkken.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk