Stegte kammuslinger med asparges og nøddesmør

25. juli 2019 af .

Foto: Stine Christiansen

Kammuslinger udstråler i sig selv luksus, og det bliver kun forstærket i foreningen med hvide og grønne asparges og nøddesmør.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl og skræl de hvide asparges med en kartoffelskræller. Begynd lige under hovedet, og skræl ned mod bunden. Skyl de grønne asparges, og bræk den nederste, træede ende af både de hvide og de grønne. Gem skrællerne fra et par af de hvide asparges.
PIl og hak skalotteløg, og damp det i hvidvin i en gryde sammen med aspargesskræller, indtil væden er fordampet. Tilsæt vand, og kog ind til ⅓. Si væden, og sørg for at presse løg og skræller godt, så al væden kommer med.
Rist hasselnødderne på en tør pande, og hak dem groft. Rør smørret i den lune væde, tilsæt grofthakkede nødder, og gem nøddesmørret til senere.
Damp aspargesene ca. 3 minutter i letsaltet vand.
Krydr kammuslingerne med salt og peber, og steg dem i lidt smør på en pande i 1-2 minutter på hver side. Anret kammuslingerne på de dampede asparges.
Varm nøddesmørret op på panden til lige under kogepunktet, og fordel det over muslinger og asparges. Drys med dild, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar