Stegte gulerødder med tahindressing og hampeolie
14. marts 2019
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Media
En god omgang stegte gulerødder får her masser af smag fra granatæble, mynte, hampeolie og hjemmelavet tahindressing.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl gulerødderne, og skær dem ud i grove stykker. Steg gulerødderne i 6-7 minutter i lidt olie, så de får en gylden overflade og stadig er lidt sprøde i midten. Krydr med salt og friskkværnet peber, og hæld gulerødderne i en skål.
Blend æbleeddike, akaciehonning, tahin samt salt og friskkværnet peber til en glat masse. Tilsæt olien lidt ad gangen, så det bliver en tæt og sammenhængende dressing.
Hæld dressingen hen over de stegte gulerødder, og lad dem marinere lidt.
Skær granatæblet igennem, og bank på skallen med en ske for at få kernerne ud. Skyl og pluk myntebladene. Del radicchioen i grove stykker, skyl dem i koldt vand, og afdryp dem godt.
Anret de stegte gulerødder med granatæblekerner, radicchio og mynteblade, og dryp med hampeolie på toppen. Servér straks, så radicchioen og mynten ikke falder for meget sammen.
Tip!
Steg gerne gulerødderne ad flere omgange, hvis panden ellers bliver overfyldt, så alle stykkerne bliver godt stegt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk