Stegte fiskefileter med persillesauce og blomkålsremoulade

1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Sprødstegt fiskefilet er en dansk klassiker, der her serveres med persillesauce og blomkålsremoulade.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog kartoflerne i letsaltet vand i 15-20 minutter, til de er møre.
Skær blomkålen i små tern på ca. 1 x 1 cm. Skræl guleroden, og skær den i bittesmå tern. Hak cornichoner fint.
Rør skyr sammen med mayonnaise, karry, salt og peber. Vend blomkål, gulerødder og cornichoner i dressingen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Pisk hvedemel sammen med 1 dl mælk i en gryde, til alle klumper er pisket ud. Tilsæt resten af mælken. Lad det koge op, mens du pisker hele tiden, og lad saucen småkoge ved svag varme i 5 minutter. Rør ofte, så saucen ikke koger på i bunden af gryden.
Skyl persillen, og hak den fint. Rør den hakkede persille i saucen. Smag til med salt, peber og en lille smule sukker.
Fold fiskefileterne sammen på midten. Bland rugmel med salt og peber på en tallerken, og vend de foldede fiskefileter i melet.
Varm smør og olie op på en stor pande, og steg fiskefileterne gyldenbrune, ca. 2 minutter på hver side.
Server fiskefileterne med kartofler, persillesauce, blomkålsremoulade og citron skåret i både.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar