Stegte fiskefileter med persillesauce og blomkålsremoulade
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Sprødstegt fiskefilet er en dansk klassiker, der her serveres med persillesauce og blomkålsremoulade.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog kartoflerne i letsaltet vand i 15-20 minutter, til de er møre.
Skær blomkålen i små tern på ca. 1 x 1 cm. Skræl guleroden, og skær den i bittesmå tern. Hak cornichoner fint.
Rør skyr sammen med mayonnaise, karry, salt og peber. Vend blomkål, gulerødder og cornichoner i dressingen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Pisk hvedemel sammen med 1 dl mælk i en gryde, til alle klumper er pisket ud. Tilsæt resten af mælken. Lad det koge op, mens du pisker hele tiden, og lad saucen småkoge ved svag varme i 5 minutter. Rør ofte, så saucen ikke koger på i bunden af gryden.
Skyl persillen, og hak den fint. Rør den hakkede persille i saucen. Smag til med salt, peber og en lille smule sukker.
Fold fiskefileterne sammen på midten. Bland rugmel med salt og peber på en tallerken, og vend de foldede fiskefileter i melet.
Varm smør og olie op på en stor pande, og steg fiskefileterne gyldenbrune, ca. 2 minutter på hver side.
Server fiskefileterne med kartofler, persillesauce, blomkålsremoulade og citron skåret i både.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Grundopskrift på fiskefilet