Stegte blæksprutteringe med bedesalat og citronmayonnaise

De stegte blæksprutteringe går også under navnet ”kalamares” og består helt enkelt af panerede stykker af blæksprutte, som er stegt gyldne i olie. I denne opskrift er blæksprutten marineret i kærnemælk inden panering for at gøre den ekstra mør og lækker.

Stegte blæksprutteringe med bedesalat og citronmayonnaise
31-60 min.

(0)

31. maj 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Line Falck

Ingredienser

personer
renset blæksprutte (blækspruttekroppe)
500 g
kærnemælk
3 dl
fritureolie (0,5 liter)
hvedemel
125 g
paprika
2 tsk.
tørrede chiliflager
½ tsk.
salt
peber

Bedesalat

sukkerærter
150 g
stribede beder
300 g
rødløg
1
olivenolie
1 spsk.
citroner
½
flydende honning
1 tsk.
salt
peber

Citronmayonnaise

god mayonnaise (fx Hellmann's)
2 dl
usprøjtet citroner (usprøjtet)
½
sambal oelek
¼ tsk.
salt
peber

Til servering

bredbladet persille
1 bundter
citroner
1

Sådan gør du

Skær de rensede blækspruttekroppe i ½ cm brede ringe. Læg dem i en skål, hæld kærnemælk over, og lad dem stå i 30 minutter.

Bedesalat

Skyl sukkerærterne, og skær dem i tynde strimler. Skræl de stribede beder, og skær dem i tynde strimler. Pil og snit rødløg fint. Bland grøntsagerne sammen i en skål med olie, citronsaft, honning, salt og peber.

Citronmayonnaise

Rør mayonnaise, citronsaft og fintrevet citronskal sammen. Smag til med sambal oelek, salt og peber.
Opvarm olien i en gryde eller en (sautere-)pande med høje kanter, til den er 180° varm. Bland hvedemel med paprika, chiliflager, salt og peber i en dyb tallerken. Afdryp blæksprutteringene grundigt, og vend dem i melblandingen, til hver ring er helt dækket af mel.
Dump en håndfuld blæksprutteringe ad gangen ned i den varme olie, skru ned til middelvarme, og steg dem 1-2 minutter til de er gyldne. Tag dem op med en hulske, og afdryp på fedtsugende papir. Fortsæt på samme måde med resten af blæksprutteringene.

Servering

Drys blæksprutteringene med hakket persille og groft salt, og servér med bedesalat, citronmayonnaise og citronbåde.

Tip!

Køb blækspruttekroppene hos fiskehandleren, og sig til ham eller hende, at du skal bruge dem til friterede blæksprutteringe. Kroppene kaldes tuber og skal blot skæres i ringe. Alternativt kan du købe dem på frost i velassorterede supermarkeder. Når noget skal dybsteges, består paneringen typisk af æg og rasp eller af tempuradej. Begge dele suger en del olie til sig, så der er mange kalorier at spare ved blot at lade paneringen bestå af krydret mel.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'