Stegte blæksprutteringe med bedesalat og citronmayonnaise
De stegte blæksprutteringe går også under navnet ”kalamares” og består helt enkelt af panerede stykker af blæksprutte, som er stegt gyldne i olie. I denne opskrift er blæksprutten marineret i kærnemælk inden panering for at gøre den ekstra mør og lækker.

31-60 min.
(0)
31. maj 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Line Falck
Ingredienser
personer
- renset blæksprutte (blækspruttekroppe)
- 500 g
- kærnemælk
- 3 dl
- fritureolie (0,5 liter)
- hvedemel
- 125 g
- paprika
- 2 tsk.
- tørrede chiliflager
- ½ tsk.
- salt
- peber
Bedesalat
- sukkerærter
- 150 g
- stribede beder
- 300 g
- rødløg
- 1
- olivenolie
- 1 spsk.
- citroner
- ½
- flydende honning
- 1 tsk.
- salt
- peber
Citronmayonnaise
- god mayonnaise (fx Hellmann's)
- 2 dl
- usprøjtet citroner (usprøjtet)
- ½
- sambal oelek
- ¼ tsk.
- salt
- peber
Til servering
- bredbladet persille
- 1 bundter
- citroner
- 1
Sådan gør du
Skær de rensede blækspruttekroppe i ½ cm brede ringe. Læg dem i en skål, hæld kærnemælk over, og lad dem stå i 30 minutter.
Bedesalat
Skyl sukkerærterne, og skær dem i tynde strimler. Skræl de stribede beder, og skær dem i tynde strimler. Pil og snit rødløg fint. Bland grøntsagerne sammen i en skål med olie, citronsaft, honning, salt og peber.
Citronmayonnaise
Rør mayonnaise, citronsaft og fintrevet citronskal sammen. Smag til med sambal oelek, salt og peber.
Opvarm olien i en gryde eller en (sautere-)pande med høje kanter, til den er 180° varm. Bland hvedemel med paprika, chiliflager, salt og peber i en dyb tallerken. Afdryp blæksprutteringene grundigt, og vend dem i melblandingen, til hver ring er helt dækket af mel.
Dump en håndfuld blæksprutteringe ad gangen ned i den varme olie, skru ned til middelvarme, og steg dem 1-2 minutter til de er gyldne. Tag dem op med en hulske, og afdryp på fedtsugende papir. Fortsæt på samme måde med resten af blæksprutteringene.
Servering
Drys blæksprutteringene med hakket persille og groft salt, og servér med bedesalat, citronmayonnaise og citronbåde.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner