Stegte asparges med ærter og parmesan
19. juli 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Egentlig smager de første asparges hvert år så godt, at de næsten kan spises uden tilbehør. Men vil du alligevel give dem lidt selskab på tallerkenen, kan du servere denne ret med grønne ærter, pinjekerner og parmesan, hvor aspargesen virkelig kommer til sin ret.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens asparges, og bræk de nederste træede ender af. Hæld kogende vand over ærterne.
Steg asparges i olie på en grillpande i ca. 3 minutter, så de får god farve, men beholder lidt bid. Steg ærterne i 1 minut.
Fordel asparges og ærter på et fad. Rist pinjekernerne på en tør pande, til de bliver gyldne. Hak dem groft.
Riv flager af parmesan, og drys parmesan og pinjekerner over aspargesen.
Pisk olie, citronsaft, salt og peber sammen. Hæld dressingen over de stegte asparges.
Tip!
Har du fundet grillen frem i haven? Du kan selvfølgelig også give aspargesen en tur på grillen, når du laver denne ret.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk