Stegt tun med asparges og nudler
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Line Falck
Tun og asparges er et godt match, fordi begge dele har en mild og delikat smag, som man skal passe på ikke at overdøve.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl citronen, og riv skallen fint. Skær den hvide hinde af citronen med en skarp kniv, og skær det gule citronkød i små tern.
Klip purløg fint, klip karsen, og bland det sammen med olivenolie, citronskal og citrontern. Smag til med salt og peber.
Kog nudlerne efter pakkens anvisning. Hæld vandet fra, og hold dem varme.
Bræk den nederste træede ende af aspargesene. Skræl evt. den nederste halvdel af aspargesene med en tyndskræller.
Læg dem i en gryde med kogende, letsaltet vand i 2 minutter, og hold dem varme.
Krydr tunbøfferne godt med salt og peber, og steg dem i olie på en meget varm pande i ca. 1 minut på hver side. De skal stadig være rå i midten.
Vend de varme nudler med citrondressingen, og fordel dem på tallerkener sammen med de dampede asparges. Læg en tunbøf ovenpå, og server.
Tip!
Tunbøf er en udsøgt delikatesse, som ikke er helt billig hos fiskehandleren. I stedet for tun kan du stege et hvilket som helst andet stykke fisk, fx laks, rødfisk eller viktoriabars.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk