Stegt torskerogn på hjertesalat
28. juni 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Torskerogn er en god dansk delikatesse, som selvfølgelig er særligt lækker, når den er frisk. De salte kapers giver et godt modspil til den fede smag i rognen.
Ingredienser
Sådan gør du
Pak torskerognen ind i bagepapir og alufolie. Læg torskerognen i en tykbundet gryde med letsaltet vand, og lad den simre ved meget svag varme i ca. 30 minutter.
Skyl og halvér salaten. Steg den kort på skærefladen i lidt olie på en pande, og anret på tallerkenerne.
Skær torskerognen i skiver, eller halvér den på langs afhængig af størrelsen. Steg torskerognen i smør på panden, til den er gylden. <br />
Krydr med salt og peber, og dryp med lidt citronsaft. Anret torskerognen oven på salaten.
Steg tomaterne på panden i kort tid, til skindet er lige ved at briste.<br />
Anret tomaterne på torskerognen.
Rist kapers i smør på panden, og fordel dem over salaten. Drys med dild, og servér straks med brød.
Tip!
Den friske torskerogn kan købes i årets første måneder fra januar til april. Husk at rense rognen for eventuelt overskydende hinder, inden du tilbereder den.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk