Stegt torsk med smør- og citronsauce
29. juni 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
I stedet for torsk kan du bruge en hvilken som helst fast, hvid fisk, f.eks. lyssej, lange, kuller eller kulmule, der ofte er billige spisefisk. Gå efter udbud, sæson, friskhed og pris.
Ingredienser
Sådan gør du
Del torsken i 4-8 lige store stykker. Tjek dem for ben. Hæld mel i en dyb tallerken, og vend fiskestykkerne deri.
Steg fiskestykkerne i smør og olie på en pande i 2-4 minutter på hver side, til de er knapt gennemstegte. Krydr med salt.
Tag fiskestykkerne af panden, og læg dem forsigtigt på en rist eller tallerken.
Smelt smørret på panden, og tilsæt citronsaft. Skyl persillen, hak den fint, og hæld den på panden. Lad det hele simre kort, og krydr med lidt salt.
Skyl citronen, og skær den i skiver. Læg citron og fisk i saucen i panden.
Servér straks torsk i smør- og citronsauce med kartofler og en grøn salat med radiser og ærter.
Tip!
Smørret til denne alt for nemme sauce skal endelig brune let, så den får en dejlig nøddeagtig smag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk