Stegt torsk med flødesauce
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Skindstegt fisk smager skønt og bliver ikke tørt. Servér med en skøn flødesauce med ærter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær fisken i det ønskede antal stykker. Skær et lille kryds i skindet, så det ikke trækker sig sammen, når du steger det.
Varm en pande op med olie. Læg fiskestykkerne med skindsiden nedad på den varme pande. Hold dem nede med en palet, så skindet bliver helt sprødt og jævnt stegt. Vend fiskestykkerne, sluk for varmen, og lad dem stege færdig på eftervarmen.
Pil og hak skalotteløg helt fint. Smelt smør i en lille gryde, og steg løget, til det er klart.
Hæld hvidvin på, og kog syren væk. Tilsæt fond og fløde, og kog saucen ind til halvdelen.
Bælg ærterne, og vend dem i saucen lige før servering, så de får et lille opkog på 1 minut.
Servér saucen sammen med den sprøde fisk. Drys med koriander, salt og peber. Servér evt. med lidt brød til.
Tip!
Du kan også bruge pighvar eller sandart.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk