Stegt spidskål med brunet smør med dild og citron
12. april 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Stegt spidskål er perfekt at servere, når du vil overbevise nogen om at droppe kødet på tallerken. Efter en tur på panden får kål en helt anden smag, der er fantastisk sammen med brunet smør.
Ingredienser
Sådan gør du
Fjern de yderste blade af spidskålen. Skær spidskålen i kvarter.
Steg spidskålen på alle sider på høj varme på en pande med olie. Skru varmen ned, når spidskålen har fået farve på alle sider, og tilbered den på lav varme, indtil den begynder at blive blød.
Smelt smørret i en gryde ved medium varme. Rør rundt, indtil smørret begynder at bruse op og dufter af karamel.
Pil løget, og hak det fint. Skyl citronen, og riv skallen fint.
Skyl dilden, og hak den fint. Vend løg, citron, dild og kapers sammen med smørret. Smag smørret til med salt og peber.
Servér spidskålen sammen med det brunede smør. Stegt spidskål passer godt sammen med for eksempel kartoffelmos.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk