Stegt rødspættefilet med hasselnødderelish og rissalat
26. juli 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Her er den klassiske rødspættefilet serveret med en skøn hasselnødderelish og rissalat – ingen savner kartofler og persillesauce, når tilbehøret er så smagfuldt som her.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på pakken. Løsn risene med en gaffel.
Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Vend risene sammen med gulerødder, ærter og smør.
Tænd ovnen på 200°. Fordel hasselnødderne i et ovnfast fad, og rist dem i ovnen i 6-8 minutter.
Læg dem i et rent viskestykke, og gnid de løse brune hinder af dem. Hak hasselnødderne groft.
Skyl og hak persille og koriander. Riv citronskallen fint. Bland alle ingredienserne til nødderelishen sammen.
Dup fiskefileterne tørre. Pisk æggene sammen i en dyb tallerken. Bland rugmel med salt og peber i en anden dyb tallerken.
Vend fileterne i æg og herefter i melblandingen. Steg fileterne i smør og olie på en pande i 2 minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk