Stegt rødspætte med asparges, rejer og rygeostesauce
3. september 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Forkæl den hele rødspætte med friskbælgede ærter og en cremet rygeostesauce. Så bliver det ikke mere dansk og dejligt!
Ingredienser
Sådan gør du
Varm fond og smør op i en kasserolle, til smørret er smeltet. Sluk for varmen.
Rør cremefraiche og æggeblommer sammen i en skål, og hæld blandingen i kasserollen under piskning, til saucen tykner. Tilsæt rygeost, og blend saucen direkte i gryden, så den bliver luftig. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Krydr rødspætterne godt med salt og peber. Steg rødspætterne i rigeligt smør på en pande i 3-4 minutter på hver side. Læg fisken på lune tallerkner.
Bræk den nederste, træede ende af de hvide asparges. Skræl aspargesene fra lige under hovedet og ned, og skær dem i 2 cm lange stykker.
Steg aspargesstykkerne på samme pande som fisken i overskydende smør i 2 minutter. Hæld ærter og rejer på panden, og bland hurtigt sammen.
Fordel aspargesblandingen oven på fiskene. Top med dild, og servér med rygeostesauce, citronbåde og nye, kogte kartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk