Stegt rødfisk og stampede kartofler med røget hellefisk
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Rødfisk er en mager og delikat fisk, der smager dejligt med kartofler til. Man bruger typisk gamle kartofler til mos, men til denne version, hvor kartoflerne kun stampes, er de fine, nye kartofler perfekte.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem møre. Hæld vandet fra kartoflerne, og stamp dem let med et piskeris sammen med smørret, så de bare er let knuste.
Snit forårsløg og krydderurter fint, skær hellefisken i mindre stykker, og vend det i kartoffelmosen. Smag til med salt og peber.
Bræk den nederste, træede ende af aspargeserne. Kog aspargeserne i 2 minutter. Afdryp, og flæk dem på langs. Vend dem med lidt olivenolie, salt og peber.
Skær rødfiskefileten ud i pæne stykker. Steg dem i lidt olie på en pande ved høj varme med skindsiden nedad i ca. 2 minutter, og vend dem rundt, lige før de skal serveres.
Anret fisken sammen med de stampede kartofler, asparges og citron skåret i både.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk