Stegt rødfisk med kartoffelkompot
1. oktober 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Skindstegt rødfisk med grov kartoffelkompot og franske ærter er nem og elegant gæstemad. Kombinationen af kartoffelkompot og franske ærter er perfekt, og maden er nem at forberede.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne (de skal ikke skrælles). Kog dem møre i en gryde med letsaltet vand. Hæld vandet fra gryden, og mos kartoflerne let med en gaffel.
Hak dilden, og rør den i kartoflerne sammen med smør, olie, salt og peber. Læg låg på gryden, og hold kartoffelkompotten varm.
Skær fisken i passende stykker, og skær små snit i skindet. Steg fiskestykkerne med skindsiden nedad i smør på en pande ved høj varme i 4-5 minutter, til skindet er sprødt.
Vend fiskestykkerne, og steg dem færdige på kødsiden i ca. 2 minutter. Krydr med salt og peber.
Skær bacon i smalle strimler. Pil løg, og skær dem i tynde skiver. Skyl hjertesalaten, og pluk den fra hinanden.
Steg baconstrimlerne i smør på en pande i ca. 5 minutter, til de er let gyldne. Tilsæt løgskiverne, og lad dem stege med i baconfedtet i 2-3 minutter. Tilsæt ærterne, og steg videre i 1 minut.
Vend hjertesalatbladene rundt i ærteblandingen på panden, til salaten falder let sammen. Riv skallen af citronen fint, og smag til med citronskal, salt og peber.
Anret en stor skefuld kartoffelkompot på hver tallerken sammen med et stykke fisk, og top med de franske ærter. Servér straks.
Tip!
Hvis du ikke kan få rødfisk, kan du bruge multe eller kulmule.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk