Stegt radicchio med valnødder og blåskimmelost

24. juni 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Radicchio er en sprød, fyldig og bitter salat. Når den tilberedes, forsvinder noget af det bitre. Den bitterhed, der er tilbage i salaten, passer godt til søde gulerødder, saftige citrusfrugter og den lidt skarpe smag fra en blå ost.

Ingredienser

Sådan gør du

Fjern radicchioens yderste blade. Det er dem, der er mest bitre. Del salathovederne i halve eller kvarter på langs (afhængigt af deres størrelse). Skyl og tør dem godt, men forsøg at lade de enkelte stykker forblive samlet.
Skræl gulerødder, og kog dem i letsaltet vand i 12-15 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Lad dem afkøle let, og skær dem i skiver.
Kog balsamico og rørsukker op i en lille gryde. Lad det snurre i 5-7 minutter, så det tykner og bliver til en glace, men ikke brænder på.
Steg radicchiosalaten med den flade side nedad på en varm pande i lidt olie i 5-7 minutter. Vend salaten, og steg den i et par minutter på den anden side.
Halvér appelsiner og grapefrugt langs midten. Brug en skarp kniv, og skær fileter af frugtkød ud, så det meste af den hvide hinde bliver tilbage i skrællen. Hold ind over en stor skål imens, så den saft, der løber fra, bliver opsamlet i skålen.
Hak valnødder groft. Vend frugtkød, gulerødder og valnødder med saften i skålen.
Skyl og tør hovedsalaten. Læg de yderste, store blade på et fad. Pluk resten i mindre stykker, vend dem med gulerodsblandingen, og læg det på bladene. Anret stegt radicchio ovenpå, og dryp med balsamico og stykker af blåskimmelost.
Spis salaten, som den er, eller servér et stykke godt brød til.

Tip!

Radicchio kan udskiftes med en anden bitter salattype, for eksempel julesalat. Hovedsalaten giver fylde og friskhed, så den kan udskiftes med en anden mild salat, for eksempel iceberg eller biondasalater.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar