Stegt polenta med chili og timian
Polenta smager meget mildt i sig selv, men med chili og timian til, får retten masser af smag. Til denne opskrift skal du bruge en portion færdigkogt, helt afkølet polenta.

0-30 min.
(1)
31. maj 2018 af Christine Bille NielsenFoto: Henrik Freek
Ingredienser
personer
- vand
- 1 liter
- salt
- 2 tsk.
- instant polenta
- 250 g
- friskrevet parmesan
- 25 g
- friske røde chilier
- 1
- frisk timian
- 1 spsk.
- smagsneutral olie til pensling
- 1 spsk.
Sådan gør du
Polenta
Bring vand og salt i kog i en gryde. Træk gryden fra blusset, og drys polenta i lidt efter lidt under konstant piskning.
Stil gryden tilbage på blusset, og skru ned til lav varme. Skift piskeriset ud med en ske, og rør grundigt i grøden. Lad grøden koge stille og roligt under låg i 5 minutter, så den bare står og bobler lidt. Rør af og til, så den ikke brænder på i bunden. Tilsæt parmesan, og smag evt. til med mere salt.
Skyl og flæk chilien, og fjern kernerne. Hak chili og timian fint, og rør det i polentagrøden. Kog grøden godt igennem.
Hæld grøden i en firkantet plastikboks, som passer i størrelsen, så polentaen går helt op til kanten. Dæk boksen med låg eller køkkenfilm, og stil den i køleskabet til næste dag.
Vend den stivnede polenta ud af plastikbeholderen, og skær den i 1-2 cm tykke skiver. Pensl skiverne med olie, og steg dem på begge sider på en varm grill eller (grill)pande. Lad skiverne få et flot grillmønster, inden du vender dem om.
Servér den stegte polenta som tilbehør til samme type retter som polentagrøden.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner