Stegt polenta med chili og timian
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Polenta smager meget mildt i sig selv, men med chili og timian til, får retten masser af smag. Til denne opskrift skal du bruge en portion færdigkogt, helt afkølet polenta.
Ingredienser
Sådan gør du
Bring vand og salt i kog i en gryde. Træk gryden fra blusset, og drys polenta i lidt efter lidt under konstant piskning.
Stil gryden tilbage på blusset, og skru ned til lav varme. Skift piskeriset ud med en ske, og rør grundigt i grøden. Lad grøden koge stille og roligt under låg i 5 minutter, så den bare står og bobler lidt. Rør af og til, så den ikke brænder på i bunden. Tilsæt parmesan, og smag evt. til med mere salt.
Skyl og flæk chilien, og fjern kernerne. Hak chili og timian fint, og rør det i polentagrøden. Kog grøden godt igennem.
Hæld grøden i en firkantet plastikboks, som passer i størrelsen, så polentaen går helt op til kanten. Dæk boksen med låg eller køkkenfilm, og stil den i køleskabet til næste dag.
Vend den stivnede polenta ud af plastikbeholderen, og skær den i 1-2 cm tykke skiver. Pensl skiverne med olie, og steg dem på begge sider på en varm grill eller (grill)pande. Lad skiverne få et flot grillmønster, inden du vender dem om.
Servér den stegte polenta som tilbehør til samme type retter som polentagrøden.
Tip!
I stedet for at stege polentaen på en grill eller pande kan den steges i ovnen. Læg skiverne i et ovnfast fad med lidt vand i bunden, dæk fadet med alufolie, og steg dem i ovnen ved 180º i ca. 10 minutter. På denne måde får polentaen ikke stegeskorpe, men bliver i stedet blød og delikat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk