Stegt nakkekotelet med gulerodspuré
18. juli 2019
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Media
Den orange gulerodspuré giver retten en flot farve og biddrager til en skøn smag sammen med nakkekoteletterne og vinaigretten.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl gulerødderne, og slær dem ud i grove stykker. Hæld dem op i en gryde, og dæk dem med vand. Bring gryden i kog, og kog gulerødderne til de er møre, i ca. 15. minutter.
Hæld vandet fra gulerødderne, men lad ca. ½ dl blive i gryden, og hæld gulerødderne og ½ dl vand op i en blender sammen.
Tilføj fintrevet citronskal, friskpresset citronsaft, olie, honning, salt og peber, og blend det hele til en glat puré.
Hæld puréen tilbage i gryden, og hold den lun til den skal serveres.
Hak nødderne groft, hæld dem op i en lun gryde, og rist dem lidt. Hak skalotteløgene, og hæld dem sammen med nødderne.
Tilsæt eddiken, og lad den koge lidt ind i skalotteløgene. Krydr med salt og peber.
Tag gryden af varmen, og tilsæt blommer skåret i små tern sammen med olien, og bland det hele godt rundt, så du får en tæt vinaigrette.
Rids fedtkanten, og krydr nakkekoteletterne med salt, peber og hakket timian, og lad dem ligge og trække i 10-15 minutter.
Grill koteletterne på en (grill)pande ca. 4-5 minutter på hver side, så de får en flot grilloverglade og stadig er saftige i midten. Krydr med lidt ekstra salt og peber, og servér med gulerodspuré, den lune blommevinaigrette og karse på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk