Stegt makrel med majscreme og majssalat
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Skal der fisk på bordet? Så prøv denne stegte makrel med friske majs. Friske majs er så saftige, at de både kan bruges rå i salat og til en dejlig creme.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog ris efter pakkens anvisning.
Stil hver majskolbe på højkant med stilken nedad, og skær majskernerne af så tæt på kolben som muligt. Læg majskernerne i en gryde, dæk med vand, og kog dem under låg i ca. 20 minutter, til de er møre.
Hæld kogevandet fra, men gem det. Blend majskerner og smør med en stavblender eller foodprocessor til en tyk creme. Tilsæt evt. lidt af kogevandet, hvis cremen er for tyk. Smag majscremen til med salt.
Smør peberfrugterne med olie, læg dem i et ovnfast fad, og steg dem under grillen i ovnen, til de er sorte på alle sider. Lad dem køle af, og pil skindet af. Fjern stilk og kerner, og skær peberfrugterne i strimler.
Skær majskernerne af kolberne. Pil sommerløget, og skær det i tynde skiver. Hak basilikum og oregano.
Rør peberfrugtstrimler, majskerner, løg og basilikum sammen med olivenolie og eddike. Smag til med salt og peber.
Hiv evt. de få store ben ud af makrelfileterne med en fisketang. Skær små, tværgående snit i skindet med en skarp kniv.
Varm olien op på en slip let-pande, og steg makrellerne på skindsiden i ca. 3 minutter, til de er næsten færdige, og skindet er sprødt. Krydr med salt og peber, vend makrellerne forsigtigt om, og steg dem i bare 30 sekunder på den anden side.
Servér makrelfileterne med majscreme, majssalat og kogte sorte ris.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk