Stegt lyssej med grønkål, flæsk og æbler
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Gennem tiderne har fiskerne spist fisk blandet med flæsk – så fik de tørre fisk nemlig lidt fedt! Denne ret blev oprindeligt lavet med torskehaler, som her er skiftet ud med lyssej. Server evt. med kogte kartofler.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær flæsket i små tern. Skyl grønkålen, og hak den helt fint – brug evt. en foodprocessor. Pil løgene, og skær løg og æbler i både.
Steg flæsketernene på en tør pande i 7-8 minutter, til de er sprøde og gyldne. Tag dem af panden med en hulske, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Steg løg og æbler i fedtet på den varme pande i 2-3 minutter. Tilsæt grønkål, og steg videre i 3-4 minutter.
Skær fisken i mindre stykker, og vend dem i mel. Opvarm en pande med smør og olie, og steg fiskestykkerne på panden i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne.
Anret fisken oven på den stegte grønkål med æbler og flæsk, og drys med purløg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk