Stegt laks og rødbedesalat med feta og saltmandler

24. oktober 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Den fyldige rødbedesalat kan sagtens spises som et selvstændigt måltid, men den bliver blot endnu bedre af lidt stegt laks på toppen.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200° varmluft. Skræl rødbederne, og skær dem i grove tern. Vend dem med olie og honning, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med rosmarin, salt og peber.
Bag rødbederne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre.
Krydr laksefileterne med salt og peber. Steg dem i olie på en pande i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Riv lidt citronskal over laksen.
Rør olie og eddike sammen i en skål, og smag til med honning, salt og peber.
Skyl og tør feldsalaten. Smuldr fetaosten. Hak de saltede mandler groft.
Vend de lune rødbeder sammen med feldsalat og vinaigrette, og anret salaten på et fad. Top salaten med feta og saltede mandler, og servér med stegt laks og brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar