Stegt laks og rødbedesalat med feta og saltmandler
24. oktober 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Den fyldige rødbedesalat kan sagtens spises som et selvstændigt måltid, men den bliver blot endnu bedre af lidt stegt laks på toppen.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft. Skræl rødbederne, og skær dem i grove tern. Vend dem med olie og honning, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med rosmarin, salt og peber.
Bag rødbederne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre.
Krydr laksefileterne med salt og peber. Steg dem i olie på en pande i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Riv lidt citronskal over laksen.
Rør olie og eddike sammen i en skål, og smag til med honning, salt og peber.
Skyl og tør feldsalaten. Smuldr fetaosten. Hak de saltede mandler groft.
Vend de lune rødbeder sammen med feldsalat og vinaigrette, og anret salaten på et fad. Top salaten med feta og saltede mandler, og servér med stegt laks og brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk