Stegt laks med peberfrugter og creme af gule ærter
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Stegte peberfrugter med et saftigt stykke laks og cremede gule ærter til. Det hitter på enhver hverdagsaften!
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løget, og hak det fint. Svits det let i olie i en gryde. Tilsæt karry, lad det svitse med et øjeblik, og tilsæt ærter og vand eller bouillon. Lad ærterne koge, til de er helt møre, ca. 45 minutter.
Pisk ærterne sammen, til de selv moser ud, eller blend dem kort i en blender. Pres hvidløget, og smag ærtecremen til med hvidløg, citronsaft og salt.
Kog de sorte ris efter anvisningerne på emballagen. Skær citron i både.
Rens peberfrugterne, og halvér dem. Skær dem i tykke skiver. Steg peberfrugter i olie på en pande. Først ved høj varme, så de får smag, siden ved lav varme, til de bliver møre.
Skyl persillen, hak den groft, og vend den med peberfrugterne. Smag de stegte peberfrugter til med salt.
Skær laksefileten i lige store stykker. Steg laksestykkerne i olie på en pande, til de er gyldenbrune og sprøde, men stadigvæk saftige indeni. Krydr med salt og peber.
Servér laksen med cremen af gule ærter, de stegte peberfrugter, sorte ris og citron i både til at dryppe retten med.
Tip!
Gule ærter er en af de få typer tørrede bælgfrugter, som ikke kræver iblødsætning. Hvis du køler den smukt gule ærtecreme af, har du et lækkert og super hurtigt alternativ til den velkendte hummus.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den klassiske opskrift på gule ærter