Stegt laks med pasta og porrer i citronfløde
10. december 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Laks er en af de mest populære fisk på middagsbordet hele året rundt, og denne ret med cremet porresauce er bestemt ingen undtagelse.
Ingredienser
Sådan gør du
Dryp citronsaft på laksestykkerne, og krydr med salt og peber. Steg laksestykkerne i olie på en pande i 4-5 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
Rens porrer, og skær dem i tynde skiver. Smelt smørret i en dyb pande, og steg porrerne ved middel varme i ca. 5 minutter, til de falder let sammen.
Riv citronskallen, og pres saften. Hæld fløde, citronsaft og citronskal på panden til porrerne, og lad det koge i 2-3 minutter, til fløden tykner. Smag til med salt og peber.
Kog pasta efter pakkens anvisning.
Anret pastaen i dybe tallerkener, og top med porrer i citronflødesauce og stegt laks. Drys med hakket persille, kværn lidt ekstra peber over retten, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk