Stegt laks med julesalat og safrandressing
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Man kan få laks året rundt hos fiskehandleren, og vi spiser derfor gerne laks både sommer og vinter i Danmark. Her er laksen suppleret af julesalat, appelsin og safran, der mest af alt leder tankerne hen på hyggelige juledage.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil hvidløget, og hak det fint. Kog hvidløg, safran og hvidvin sammen i en kasserolle, til der kun er 1 spsk. væske tilbage, og lad det køle af. Rør cremefraiche i, og smag safrandressingen til med salt.
Skær julesalaten i tynde både, som hænger sammen i stokken, og læg dem i en skål iskoldt vand i 15 minutter. Lad dem dryppe godt af i et rent viskestykke.
Rens og flæk fenniklen, og skær den i papirtynde skiver på den lange led. Pil kernerne ud af granatæblet. Skær skrællen af de 3 appelsiner, halvér dem, og skær dem i skiver.
Rør olie og eddike sammen, og vend det med frugt og grønt. Krydr med salt og peber.
Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i 12-15 minutter, til de er møre.
Tænd ovnen på 200°. Læg laksen i et smurt ovnfad, pensl med lidt olivenolie, og drys med salt. Rens chilien for frø og hvide hinder. Skær chilien i skiver, og drys dem ud over laksen. Bag laksen i ovnen i ca. 10 minutter.
Servér laksen med kogte kartofler, safrandressing og julesalat med appelsin og fennikel.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk