Stegt laks med ingefær, hvidløg og koriander
Den stegte broccoli med cremefraichedressing egner sig også godt som tilbehør til andre retter eller bare som en sund snack.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- fersk laksefilet uden skind
- 600 g
- sesamolie til stegning
- 2 spsk.
- frisk ingefær
- 4 cm
- hvidløg
- 2 fed
- sesamfrø (gerne sorte)
- 2 spsk.
Cremefraichedressing
- cremefraiche 18 %
- 2 dl
- sesamolie
- 2 spsk.
- salt
- citronsaft
- 1 spsk.
Tilbehør
- fuldkornsnudler
- 200 g
- sesamolie til stegning
- 1 spsk.
- sojasauce
- 3 spsk.
- broccoli
- ½
- sesamfrø (gerne sorte)
- 2 spsk.
Til servering
- frisk koriander
- ½ bundter
Sådan gør du
Steg laksen på alle sider i sesamolie på en pande. Skræl og riv ingefær fint. Pil og hak hvidløg fint. Drys ingefær og hvidløg på fisken. Tag fisken fra varmen, og drys med sesamfrø.
Cremefraichedressing
Rør cremefraiche og sesamolie sammen, og smag til med salt og citronsaft.
Tilbehør
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og afdryp i en sigte. Steg nudlerne i sesamolie på en pande. Vend halvdelen af sojasaucen i.
Rens broccoli, og skær den i aflange stykker. Steg broccolistilkene i et par minutter i sesamolie på en anden pande. Hæld resten af sojasaucen over, og vend godt rundt. Drys med sesamfrø.
Servering
Anret laksen oven på nudlerne, og drys med plukket koriander. Servér med stegt broccoli og cremefraichedressing.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner