Stegt laks med ingefær, hvidløg og koriander

Den stegte broccoli med cremefraichedressing egner sig også godt som tilbehør til andre retter eller bare som en sund snack.

Stegt laks med ingefær, hvidløg og koriander
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer
fersk laksefilet uden skind
600 g
sesamolie til stegning
2 spsk.
frisk ingefær
4 cm
hvidløg
2 fed
sesamfrø (gerne sorte)
2 spsk.

Cremefraichedressing

cremefraiche 18 %
2 dl
sesamolie
2 spsk.
salt
citronsaft
1 spsk.

Tilbehør

fuldkornsnudler
200 g
sesamolie til stegning
1 spsk.
sojasauce
3 spsk.
broccoli
½
sesamfrø (gerne sorte)
2 spsk.

Til servering

frisk koriander
½ bundter

Sådan gør du

Steg laksen på alle sider i sesamolie på en pande. Skræl og riv ingefær fint. Pil og hak hvidløg fint. Drys ingefær og hvidløg på fisken. Tag fisken fra varmen, og drys med sesamfrø.

Cremefraichedressing

Rør cremefraiche og sesamolie sammen, og smag til med salt og citronsaft.

Tilbehør

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og afdryp i en sigte. Steg nudlerne i sesamolie på en pande. Vend halvdelen af sojasaucen i.
Rens broccoli, og skær den i aflange stykker. Steg broccolistilkene i et par minutter i sesamolie på en anden pande. Hæld resten af sojasaucen over, og vend godt rundt. Drys med sesamfrø.

Servering

Anret laksen oven på nudlerne, og drys med plukket koriander. Servér med stegt broccoli og cremefraichedressing.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'