Stegt kylling i stegeso

Kylling stegt i stegeso er et rigtig hyggeligt og lækkert måltid, der samler alle omkring middagsbordet. Og den her kan du lave på bare 15 minutter – så bliver det ikke nemmere!

Bemærk
Ovntid: 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Gnid kyllingen med salt og peber ind- og udvendig. Fyld den med skyllet persille.
Skræl gulerødder, persillerødder og rødbeder, og skær dem i grove stykker. Pil hvidløgsfeddene.
Smelt ⅓ af smørret på en stor pande, og brun kyllingen godt på alle sider. Riv skallen af citronen.
Læg kyllingen over i stegesoen sammen med rodfrugter, hvidløg, timian og revet citronskal. Hæld hvidvin og hønsebouillon ved, og fordel resten af smørret i klatter oven på kyllingen.
Læg låg på stegesoen, og sæt den ind i en kold ovn. Tænd herefter ovnen på 200º, og steg kyllingen i ca. 1½ time.
Partér kyllingen i passende stykker, og servér med rodfrugter og den dejlige sauce fra bunden af stegesoen.

Tip!

Husk at lægge stegesoen i blød i en balje med koldt vand i 10 minutter før brug.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Jakob Helbig

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar