Stegt kylling i stegeso
18. juli 2021
af
Marie Melchior.
Foto: Jakob Helbig
Kylling stegt i stegeso er et rigtig hyggeligt og lækkert måltid, der samler alle omkring middagsbordet. Og den her kan du lave på bare 15 minutter – så bliver det ikke nemmere!
Bemærk
Ovntid: 1½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Gnid kyllingen med salt og peber ind- og udvendig. Fyld den med skyllet persille.
Skræl gulerødder, persillerødder og rødbeder, og skær dem i grove stykker. Pil hvidløgsfeddene.
Smelt ⅓ af smørret på en stor pande, og brun kyllingen godt på alle sider. Riv skallen af citronen.
Læg kyllingen over i stegesoen sammen med rodfrugter, hvidløg, timian og revet citronskal. Hæld hvidvin og hønsebouillon ved, og fordel resten af smørret i klatter oven på kyllingen.
Læg låg på stegesoen, og sæt den ind i en kold ovn. Tænd herefter ovnen på 200º, og steg kyllingen i ca. 1½ time.
Partér kyllingen i passende stykker, og servér med rodfrugter og den dejlige sauce fra bunden af stegesoen.
Tip!
Husk at lægge stegesoen i blød i en balje med koldt vand i 10 minutter før brug.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk