Stegt knoldselleri

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Selleri, hasselnødder og persille er en herlig smagskombination, som virkelig får det bedste frem i råvarerne. Retten er perfekt som tilbehør til frikadeller, krebinetter og koteletter, men er også rigtig god til fisk og skaldyr.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl knoldsellerien, og skær den i grove stykker.
Hak hasselnødderne. Skyl og tør persillen, og hak den groft.
Kog speltkernerne efter anvisningen på emballagen. Lad dem dryppe af i en sigte.
Steg selleristykkerne i olie på en pande, til de er gyldne og lige akkurat møre – de må gerne stadig have lidt bid! Det tager ca. 10 minutter.
Vend den lune, stegte knoldselleri sammen med speltkerner, hasselnødder, persille og græskarkerner, smag til med salt og peber, og servér med citron skåret i både.

Tip!

Det kan være fristende at vælge den største knoldselleri, når prisen for de mindste er den samme. De mindste sellerier smager dog ofte bedre, mens de store kan have huller i midten og en mindre sprød konsistens.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar