Stegt knoldselleri
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Selleri, hasselnødder og persille er en herlig smagskombination, som virkelig får det bedste frem i råvarerne. Retten er perfekt som tilbehør til frikadeller, krebinetter og koteletter, men er også rigtig god til fisk og skaldyr.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl knoldsellerien, og skær den i grove stykker.
Hak hasselnødderne. Skyl og tør persillen, og hak den groft.
Kog speltkernerne efter anvisningen på emballagen. Lad dem dryppe af i en sigte.
Steg selleristykkerne i olie på en pande, til de er gyldne og lige akkurat møre – de må gerne stadig have lidt bid! Det tager ca. 10 minutter.
Vend den lune, stegte knoldselleri sammen med speltkerner, hasselnødder, persille og græskarkerner, smag til med salt og peber, og servér med citron skåret i både.
Tip!
Det kan være fristende at vælge den største knoldselleri, når prisen for de mindste er den samme. De mindste sellerier smager dog ofte bedre, mens de store kan have huller i midten og en mindre sprød konsistens.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk