Stegt kalvefilet med hel ovnbagt knoldselleri og urtecreme

Kalvefilet kan både serveres som luksus hverdagsmad eller til gæster i weekenden. Når sellerien bages i hel figur, bliver den så mør, at du kan skrabe det fløjlsbløde kød ud med en ske.

Stegt kalvefilet med hel ovnbagt knoldselleri og urtecreme
0-30 min.

(0)

16. november 2020 af Marie MelchiorFoto: Line Falck

Ingredienser

personer
kalvefilet
800 g
olivenolie
1 spsk.
herbes de Provence
1 spsk.
salt
peber

Hel ovnbagt knoldselleri

knoldselleri
1
olivenolie
3 spsk.
citrontimian
3 spsk.
salt
peber

Urtecreme

cremefraiche 18 %
2 dl
olivenolie
2 spsk.
dijonsennep
1 spsk.
honning
1 spsk.
herbes de Provence
1 spsk.
salt
peber

Til servering

blandet grøn salat
200 g

Sådan gør du

Hel ovnbagt knoldselleri

Tænd ovnen på 200°. Skrub sellerien, til den er ren. Sæt den på et stykke bagepapir, og dryp med olie. Krydr sellerien med citrontimian, salt og peber.
Pak bagepapiret sammen omkring sellerien, og pak den herefter ind i alufolie. Bag sellerien mør i ovnen i 1½ time.
Læg kalvefileten i et ovnfast fad. Dryp med olie, og krydr med herbes de Provence, salt og peber. Sæt kalvefileten i ovnen, når sellerien har stået i ovnen i 50 minutter. Lad kalvefileten stege i 25 minutter i ovnen.
Tag den ud af ovnen, og lad den hvile i 15 minutter, til sellerien også er færdigbagt.

Urtecreme

Rør cremefraiche sammen med olie, sennep, honning og herbes de Provence. Smag til med salt og peber.

Servering

Skær kalvefileten i tynde skiver, og servér med ovnbagt selleri, urtecreme og evt. en grøn salat.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'