Stegt kalvefilet med hel ovnbagt knoldselleri og urtecreme
17. november 2020
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Kalvefilet kan både serveres som luksus hverdagsmad eller til gæster i weekenden. Når sellerien bages i hel figur, bliver den så mør, at du kan skrabe det fløjlsbløde kød ud med en ske.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skrub sellerien, til den er ren. Sæt den på et stykke bagepapir, og dryp med olie. Krydr sellerien med citrontimian, salt og peber.
Pak bagepapiret sammen omkring sellerien, og pak den herefter ind i alufolie. Bag sellerien mør i ovnen i 1½ time.
Læg kalvefileten i et ovnfast fad. Dryp med olie, og krydr med herbes de Provence, salt og peber. Sæt kalvefileten i ovnen, når sellerien har stået i ovnen i 50 minutter. Lad kalvefileten stege i 25 minutter i ovnen.
Tag den ud af ovnen, og lad den hvile i 15 minutter, til sellerien også er færdigbagt.
Rør cremefraiche sammen med olie, sennep, honning og herbes de Provence. Smag til med salt og peber.
Skær kalvefileten i tynde skiver, og servér med ovnbagt selleri, urtecreme og evt. en grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk