Stegt kalvefilet med hel ovnbagt knoldselleri og urtecreme
Kalvefilet kan både serveres som luksus hverdagsmad eller til gæster i weekenden. Når sellerien bages i hel figur, bliver den så mør, at du kan skrabe det fløjlsbløde kød ud med en ske.

0-30 min.
(0)
16. november 2020 af Marie MelchiorFoto: Line Falck
Ingredienser
personer
- kalvefilet
- 800 g
- olivenolie
- 1 spsk.
- herbes de Provence
- 1 spsk.
- salt
- peber
Hel ovnbagt knoldselleri
- knoldselleri
- 1
- olivenolie
- 3 spsk.
- citrontimian
- 3 spsk.
- salt
- peber
Urtecreme
- cremefraiche 18 %
- 2 dl
- olivenolie
- 2 spsk.
- dijonsennep
- 1 spsk.
- honning
- 1 spsk.
- herbes de Provence
- 1 spsk.
- salt
- peber
Til servering
- blandet grøn salat
- 200 g
Sådan gør du
Hel ovnbagt knoldselleri
Tænd ovnen på 200°. Skrub sellerien, til den er ren. Sæt den på et stykke bagepapir, og dryp med olie. Krydr sellerien med citrontimian, salt og peber.
Pak bagepapiret sammen omkring sellerien, og pak den herefter ind i alufolie. Bag sellerien mør i ovnen i 1½ time.
Læg kalvefileten i et ovnfast fad. Dryp med olie, og krydr med herbes de Provence, salt og peber. Sæt kalvefileten i ovnen, når sellerien har stået i ovnen i 50 minutter. Lad kalvefileten stege i 25 minutter i ovnen.
Tag den ud af ovnen, og lad den hvile i 15 minutter, til sellerien også er færdigbagt.
Urtecreme
Rør cremefraiche sammen med olie, sennep, honning og herbes de Provence. Smag til med salt og peber.
Servering
Skær kalvefileten i tynde skiver, og servér med ovnbagt selleri, urtecreme og evt. en grøn salat.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner