Stegt julesalat med kikærter og kylling
27. maj 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Julesalat, også kendt som endivie, er sund, sprød og meget bitter. Når du steger den, erstattes noget af bitterheden med en blød og lidt sødlig smag. Stegt julesalat med kikærter og kylling er nem, skøn og nærende aftensmad på ingen tid.
Ingredienser
Sådan gør du
Halvér julesalaterne på langs, men lad stokken sidde. Bland honning og olivenolie, og pensl julesalaterne med det.
Steg salaterne i lidt ekstra olie på en pande, ca. 4 minutter på hver side.
Skær kylling i mundrette bidder. Varm en anden pande op, og steg kylling i en blanding af olie og spidskommen i et par minutter, til al kødet har fået skorpe.
Lad kikærterne dryppe af i en sigte, hæld dem på panden, og steg i nogle minutter.
Dryp citronsaft over, og krydr med salt og friskkværnet peber.
Anret stegt julesalat oven på kikærterne, og top med høvlet parmesanost og bredbladet persille.
Tip!
Hvis du vil bruge tørrede kikærter, skal du sætte dem i blød i rigeligt koldt vand aftenen før, og koge dem møre i en ny omgang letsaltet vand før brug. Kassér kogevandet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk