Stegt hvidkål med asiatisk smag
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Denne kålret er god som tilbehør til stegt svinekød, oksekød, fisk og alle slags frikadeller og asiatiske retter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rist sesamfrøene på en tør pande, til de begynder at poppe og dufte. Lad dem køle af på en tallerken.
Skær hvidkålen i 2 cm brede strimler eller i firkanter på ca. 3 x 3 cm.
Varm jordnødde- eller rapsolie op på en stor pande, og steg kålen ved høj varme i 10-12 minutter.
Stegetiden afhænger af, hvor grov kålen er – den stegte kål skal være mør, men stadig med bid. Rør ofte, så kålen ikke bliver brændt, men den må gerne få en hel del farve.
Tilsæt sojasauce, friskpresset limesaft, sesamfrø, chiliflager og grofthakket koriander, og kog hurtigt op. Server straks direkte fra panden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk