Stegt havtaske med spinat og rejer
15. marts 2021
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Havtaske er en udsøgt fisk med fast, hvidt og meget smagfuldt og magert kød.
Bemærk
Du bestemmer selv, om du vil bruge tid på at pille rejerne – eller springe over, hvor gærdet er lavest, og lade fiskehandleren gøre arbejdet for dig. Hvis du vil pille rejerne selv, skal du bruge 400 gram pil selv-rejer.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær havtaskefileten i skiver på ca. 1 cm, og læg dem til side.
Hak rosmarinen, og rør den sammen med ¼ af olivenolien, salt og peber. Læg fisken i rosmarinmarinaden.
Vend rejerne med ¼ af olien, og smag til med lidt citronsaft, salt og peber.
Skyl spinaten godt, og lad den dryppe godt af i en sigte.
Pil og snit hvidløget i fine skiver, og steg dem på en varm pande i ¼ af olien, til de er let gyldne. Læg spinaten på panden, vend det hele godt sammen, og krydr med salt og peber.
Tør panden af, og varm den op igen med den sidste ¼ af olien. Steg de marinerede fiskestykker i ca. 1 minut på hver side.
Anret spinaten på 4 tallerkener, top med stegt havtaske og rejer, og krydr med salt og peber. Server retten med citronbåde til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk