Stegt flæsk med varm asiatisk nudelsalat
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Stegt flæsk er godt til andet end persillesauce. Prøv den asiatiske udgave, hvor flæsket ledsages af en nudelsalat med sprøde grøntsager.
Ingredienser
Sådan gør du
Steg flæskeskiverne i olie på en pande. Efter kort tid smelter kødets fedt fra, så mere olie er ikke nødvendigt. Vend kødet om et par gange under stegningen, til det er gyldent og sprødt på begge sider. Afdryp på fedtsugende papir, og drys med salt.
Skræl gulerødderne, og pil løgene. Snit gulerødder, løg og rødkål i tynde strimler. Svits grøntsagerne i olie ved høj varme på en stor pande eller i en wok, til de er møre, men stadig sprøde.
Kog nudler efter pakkens anvisning.
Pres limefrugten, så saften kan bruges. Rør thaikarrypastaen sammen med limesaft, sojasauce og vand. Vend blandingen sammen med nudler og grøntsager. Smag evt. til med salt og lidt honning.
Servér den stegte flæsk med den varme nudelsalat.
Tip!
Du kan også stege flæsket i ovn: Læg flæskeskiverne på en bagerist. Stil den oven på en bradepande med bagepapir i bunden. Steg flæsket i ovnen ved 180° i ca. 30 minutter, til det er sprødt og lysebrunt. Vend skiverne om efter de første 20 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk